© Rauno Vääräniemi 2003 - 2022

Jaska Pontti: Kadonnut Hävikki

Agenttiseikkailu kera Ernesti Kilarin.

Kirjan takateksti

Erittäin salainen agentti Jaska Pontti ja ikuinen Bob Marleyn fani Pekka Marlonen saavat tehtäväkseen etsiä Kluup Oy:n kadonnutta Hävikki-häivelaitetta. Tarkempaan syyniin työntekijöistä joutuvat seksi-käs sihteeri Mirjami Nuiva ja kakkosjohtaja Michael Pyrstö. Jaska pyytää hommaan avuksi kaksikon vanhan ystävän Ernesti Kilarin, joka ottaa mielellään hoidettavaksi naisiin liittyvät komennukset. Ernesti suorastaan paneutuu tehtäviinsä. Kesken kaiken Jaska saa viestin, että heidän rakas Armi-koira on kidnapattu ja siitä pyydetään lunnaita. Tästä alkaa hurja kidnappareiden metsästys. Ystävysten perään imeytyy lisäksi imupaperia tiukemmin Aktiivisen Poliisin (AKPO) etsivä Into Piukkanen, joka on ottanut elämäntehtäväkseen passittaa kaksikko telkien taakse. Paine Hävikin löytymisen suhteen ei helpotu myöskään sillä, että Pekka saa jatkuvasti numerottomia tekstiviestejä, joissa kehotetaan saapumaan milloin mihinkin paikkaan. Jaska kengittää tekstiviestien vuoksi Golfia välillä Korsoon ja välillä ympäri Helsinkiä. Matkalla törmätään vanhaan ystävään Kaino Pataan, jolla on ongelmia tulla ymmärretyksi. Lisäksi matkan varrella yllätyksiä tarjoilevat mm. outo lintubongari ja vuokraemäntä, mutta eivät suinkaan millään perinteisellä tavalla. Hypätkää kyytiin - huima nelivetoinen seikkailu on lähtövalmiina.

Kirjainfoa

Kadonnut Hävikki on huumoria ja vauhtia täynnä oleva pääkaupunkiseudulle sijoittuva erilainen agenttitarina. Huimat henkilöhahmot pitävät huolen siitä, ettei kirjasta puutu tiukkoja tilanteita, eroottisia hetkiä eikä yllättäviä käänteitä. Kirja ei ole oikeaa luettavaa niille, joille kiroileminen ja seksuaalinen kanssakäyminen aiheuttaa ahdistusta. Kirja on järjestyksessä neljäs kirjoittamani kirja ja ensimmäinen jossa pääosassa ei ole autoilu. Kirjassa on tyylillisesti sekoitettu Rutinoffin kuskia ja Ernesti Kilaria. Jaskan ja Pekan lisäksi myös muutama muu henkilö on tuttu Ernestin elämästä. Jos historiasta haluaa kaiken irti, kannattaa ainakin silmäillä mitä Ernestille on aikaisemmin tapahtunut. Tässä kirjassa pääosaa esittää Jaska ja sitä käsitellään suurimmaksi osaksi hänen näkökulmastaan.
Mikäli haluat seurata Rutinoffin kuskin ja kumppaneiden edesottamuksia täysin reaaliajassa, niin liity Facebookin Rutinoff-ryhmään.

Kirjan hankkiminen

Kirjan voi löytää käytettynä divareista.
Kirjan kannen hahmo on kuvattu omasta varjosta. Taustakuva puolestaan on Korson Nesteen pihalta.